Over de praktijk

Vanuit onze missie heeft de Huisartsenpraktijk Opheij & de Goeij als doelstelling zo optimaal mogelijk zorg te leveren aan haar patiënten. Door het belang van de patiënt steeds centraal te blijven stellen en deze persoonlijk, en open te benaderen.

Patiënten kunnen telefonisch afspraken maken via de assistentes of via MijnGezondheid.net. Onze gediplomeerde doktersassistentes geven in overleg met de patiënten waar mogelijk adviezen met betrekking tot zelfzorg. Is een afspraak bij de huisarts nodig, dan kunt u veelal dezelfde dag bij ons terecht.

Onze zorg

Wij leveren chronische zorg voor mensen met Diabetes Mellitus type 2, een cardiovasculair risico of een chronisch longlijden als astma en/of COPD, volgens regionale ketenzorgprogramma’s. Deze zorg wordt uitgevoerd door de hiervoor speciaal opgeleide praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundige.

Voor ondersteuning bij psychische klachten en problemen kan men terecht bij de praktijkondersteuner GGZ. Deze psycholoog is hiervoor opgeleid en onderhoud contacten met andere hulpverleners binnen de geestelijke gezondheidszorg en kan in samenspraak met de huisarts hier zo nodig naar doorverwijzen.

De praktijk beschikt over hoogwaardige apparatuur voor verschillende onderzoeken. Zo kunt u bij ons terecht voor een ECG (hartfilmpje), longfunctieonderzoek en zelfs voor echografie.

Leefstijladvisering

Om goede zorg te kunnen leveren vragen wij ook wat van u. Iedereen heeft een eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar gezondheid. Roken, overgewicht en gebrek aan beweging zijn ernstige risicofactoren voor de gezondheid. Leefstijladvisering zal daarom een belangrijk onderdeel zijn van onze zorg aan u.